Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 martie 2011

Pui curry si legume tricolore




Banal, dar gustos. Din cand in cand, din lipsa de inspiratie (a se citi "LENE") arunc in tava de la cuptor niste bucati de carne si legume de prin camara/frigider. S-apoi ma relaxez: masa va fii gata in curand, si nu trebuie sa imi fac griji; cu siguranta este pe placul tuturor. Sa nu mai vorbim de faptul ca e si light si sanatos- legume si pui facute la cuptor cu ceva condimente si ulei de masline.

Ingrediente:

-brocoli
-morcovi
-cartofi
-piept de pui
-sare, piper
-curry
-ulei de masline
-vin alb

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la marinat timp de 1-2 ore in 2 liguri de ulei de masline, 100ml vin alb, sare, piper si curry. Intre timp se taie legumele cubulete sau bastonase, iar brocoli se rupe in buchetele. Se fierb in timp de 5 minute si apoi se pun intr-o tava alaturi de bucatile de piept de pui. Se rumenesc in cuptorul incins la 180 grade.

Bon appetit!

marți, 22 martie 2011

Guguluf de conopida gratinata




Daca am stat departe de blog o perioada, nu inseamna ca nu am si gatit. Retete am experimentat, dar in  lipsa timpului necesar pentru a le posta, le-am arhivat frumusel, si acum isi asteapta fiecare momentul de glorie. Astfel, in ordinea numerelor de pe tricou, azi va prezint conopida gratinata. Buna- buna si usoara!

Ingrediente:

-800g conopida
-3 oua
-300g feta
-250g smantana
-50g unt
-piper
-2 lingurite seminte de chimen
-4 linguri pesmet

Mod de preparare:

Rupem conopida in buchetele, o spalam bine si o fierbem timp de 10 minute in apa cu sare. Trebuie sa se inmoaie usor, pentru ca se mai gateste ulterior si la cuptor. Intre timp, facem o pasta din feta data pe razatoarea mare, smantana, ouale batute, piper si chimen. Scurgem conopida de apa si o amestecam cu pasta de branza. Ungem un vas cu unt si il tapetem cu pesmet. Turnam compozitia, presaram deasupra pesmet, punem cateva bucatele de unt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste la suprafata. Pe cuvant ca e buna!
Eu am testat cu aceasta ocazie si noua forma de guguluf care ma incanta peste masura.



Bon appetit!

sâmbătă, 19 martie 2011

Gradina mea in martie




Nu m-am mutat intr-o casa pe pamant, din pacate. Dar in micul meu balcon, de 2/2, pe langa multele flori ornanemtale, mi-am plantat in ghivece si plante aromatice care sa dea gust proaspat mancarii toata vara. De acum o saptamana de cand am pus semintele, le-am tot udat si descantat in fiecare dimineata, si sunt extrem de bucuroasa: niste lastari firavi au rasarit! Singura problema este |A., care tot timpul se plange ca nu mai este loc in balcon, ca am creat o adevarata sera cu plantele mele. Dar numai la gandul unor salate delicioase cu busuioc proaspat, cu siguranta nu va comenta de data asta.

joi, 3 martie 2011

Baking mood






Asa, ca de final de iarna, sper eu, cand inca e frig afara si caldura din casa imi da o stare de bine, ma prinde cheful de copt diverse. In seara aceasta am facut pizza calzone si batoane impletite. Bune- bune. Calde, pufoase. In casa miroase a zambet, si a bine, si a bun.

Ingrediente:

Aluat:
-560g faina
-330ml lapte + 2 linguri pentru uns
-2 lingurite sare
-2 lingurite zahar
-4 linguri ulei de masline + 2 linguri pentru uns
-1 pliculet drojdie uscata

Umplutura calzone:
-piept de pui
-ciuperci
-cascaval
-ketchup

Mod de preparare:

Pentru aluat, am pus toate ingredientele in masina de facut paine, care le-a framantat si dospit timp de o ora si jumatate. Ordinea in care se pun in cuva masinii, este urmatoarea: lapte, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Am impartit aluatul gata pregatit in doua. Din prima jumatate am impletit 2 baghete, pe care le-am impletit, le-am uns cu ulei de masline si le-am presarat cu fulgi de secara.



A doua jumatate a fost impartita la randul ei in patru bucati, pe care le-am intins cat de bine am reusit in forma rotunda, le-am uns cu ketchup, le-am presarat cu cascaval ras si le-am umplut cu bucatele de friptura din piept de pui si ciuperci trase la tigaie. Apoi le-am impaturit de la mijloc, in forma de calzone. Le-am uns cu ulei de masline.



Am copt impreuna baghetele cu seminte de secara si pizza calzone la 200 grade timp de 35 de minute. La jumatatea timpului de coacere, le-am uns cu lapte caldut. Astfel se mentin moi si pufoase.







Bon appetit!

marți, 1 martie 2011

Reteta vegan de marti- Supa crema de linte



Supa crema de linte sau cum sa-ti incalzesti trupul si sufletul dupa o zi geroasa si obositoare. Am revenit cu aceasta ocazie si cu seria retetelor vegan din fiecare marti. Aceasta mancarica este neasteptat de hranitoare, bogata in proteine si foarte gustoasa. Se pregateste in aproape 40 de minute, simplu, fara prea multe eforturi. Gustul, in schimb, cucereste de la prima inghititura.

Ingrediente:

-1 ceapa rosie
-2 morcovi
-1 ardei gogosar
-300g linte rosie
-sare, piper
-seminte de chimen
-ulei de masline
-germeni de grau, menta- pentru garnisit

Mod de preparare:

Se toaca fin ceapa, morcovul si gogosarul. Se calesc in ulei de masline. Cand ceapa a inceput sa sticleasca se adauga semintele de chimen si dupa 1 minut, lintea rosie.




Se toarna peste 1 litru de apa/supa de legume si se fierbe la foc mic 30 de minute sau pana cand lintea este fiarta. Se face apoi crema cu blenderul. Se potriveste la gust cu sare si piper si se serveste garnisita cu germeni de grau si menta.




Bon appetit!