Marturisesc ca aceasta reteta are o poveste lunga. Totul a inceput cand, satula de atata ulei vegetal nehidrogenat din dulciurile din comert, cautam pe Sfantul Gugal o reteta de biscuiti. Si am gasit-o. Numai ca, amestecand cantitatile exacte ale ingredientelor, nu a rezultat un aluat din care puteam modela biscuiti. Asa ca am mai adaugat una-alta si a iesit o super reteta pe care cei dragi mie o adora, astfel incat, la cerere, am procesat-o de trei ori intr-o singura saptamana. Cantitatile exacte le-am masurat la cea de-a doua executie.
Ingrediente:
-3/4 ceasca de zahar
-3 cesti faina
-120 ml ulei
-100 ml apa
-2 lingurite praf de copt
-1 praf de sare
-4 linguri fulgi de secara
-3 linguri fulgi de cereale cu ciocolata
-coaja de lamaie
-200 g alune de padure macinate/nuca macinata
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita nucsoara macinata
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide si apoi se omogenizeaza cu cele lichide. Se framanta pana se obtine un aluat elastec. Se intinde pe o suprafata pudrata cu faina si se decupeaza cu forma dorita biscuitii. Se pot consuma imediat ce se racesc, dar este de preferat a doua zi cand se inmoaie.
Sunt perfecti langa un pahar de lapte (lapte vegetal daca tineti post) sau alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu