Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 noiembrie 2010

Aripioare de pui picante

O reteta rapida, buna- buna. Este una dintre retetele care nu te lasa  sa te opresti din mancat. So, faceti portie dubla!!
Sa purcedem la treaba. Reteta, dupa cum v-am spus: simpla- simpla si buna- buna!!!!


Ingrediente:
-o caserola de aripioare de pui (se poate face si cu pulpe de pui- dar aripioarele au un plus- ies mai crocante)
-sare si piper
-chilly
-usturoi
-zeama de la o lamaie
-ulei extravirgin de masline
-busuioc proaspat sau uscat (am avut proaspat din productie proprie- cultivat in ghiveci)
-cartofi pentru garnitura (eu nu i-am mai prins in poza- aproximativ 1kg)


Mod de preparare:

Se spala, curata, taie aripioarele de pui. Usturoiul se curata, se face pasta si se amesteca cu ulei extravirgin de masline, sare, piper, chilly, zeama de lamaie si busuioc tocat marunt. Se curata, spala si toaca cubulete cartofii. Se amesteca bine atat cartofii cat si aripioarele cu pasta de usturoi. Apoi se pun toate pe hartie de copt in tava de cuptor si se rumenesc la 200 grade timp de 45- 60 minute- in functie de cuptor. Asa arata minunatia.




Se devoreaza cu pofta!

Si o portie virtuala:

4 comentarii:

  1. wow..alina, arata extraordinar..!!se vede ca ai talent la gatit..si alex la degustat, norocosul!! o sa fur si eu reteta de aripioare picante!! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea. Se fac foarte usor si sunt excelente. Va astept si pe voi la o degustare. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa le incerc si eu... Pentru sotul meu... mancare e aceea care are carne... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Felis, bine ai venit! Si al meu sot are fix aceleasi preferinte. Asa ca pe slowfoodcuisine veti gasi retete cu preparate din carne in mod frecvent. Pup

    RăspundețiȘtergere