Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 martie 2011

Guguluf de conopida gratinata




Daca am stat departe de blog o perioada, nu inseamna ca nu am si gatit. Retete am experimentat, dar in  lipsa timpului necesar pentru a le posta, le-am arhivat frumusel, si acum isi asteapta fiecare momentul de glorie. Astfel, in ordinea numerelor de pe tricou, azi va prezint conopida gratinata. Buna- buna si usoara!

Ingrediente:

-800g conopida
-3 oua
-300g feta
-250g smantana
-50g unt
-piper
-2 lingurite seminte de chimen
-4 linguri pesmet

Mod de preparare:

Rupem conopida in buchetele, o spalam bine si o fierbem timp de 10 minute in apa cu sare. Trebuie sa se inmoaie usor, pentru ca se mai gateste ulterior si la cuptor. Intre timp, facem o pasta din feta data pe razatoarea mare, smantana, ouale batute, piper si chimen. Scurgem conopida de apa si o amestecam cu pasta de branza. Ungem un vas cu unt si il tapetem cu pesmet. Turnam compozitia, presaram deasupra pesmet, punem cateva bucatele de unt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste la suprafata. Pe cuvant ca e buna!
Eu am testat cu aceasta ocazie si noua forma de guguluf care ma incanta peste masura.



Bon appetit!

4 comentarii:

  1. Este o reteta minunata,are un aspect foarte apetisant si arata ffff bine!!!! Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Alina, felicitari pentru blog! Am sa incerc chiar azi reteta aceasta cu conopida si am sa-ti spun cum mi-a iesit. Chiar cautam ceva mai deosebit, pentru ca de salata simpla de conopida m-am cam plictisit. Deci, multumesc pentru idee. Daniela

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela, multumesc pentru vizita. Sper sa-ti placa reteta. Am sa revin in curand pe blog cu multe retete rapide. De abia astept sa impartasim impresii si asupra altor preparate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, poti sa vezi guguluful meu aici: http://simplufeminin.com/site/node/232
    A iesit foarte bun si a avut mare succes. Multumesc tare mult pentru reteta. Te astept cu retetele rapide, sunt nerabdatoare sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere