Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 martie 2011

Reteta vegan de marti- Supa crema de linte



Supa crema de linte sau cum sa-ti incalzesti trupul si sufletul dupa o zi geroasa si obositoare. Am revenit cu aceasta ocazie si cu seria retetelor vegan din fiecare marti. Aceasta mancarica este neasteptat de hranitoare, bogata in proteine si foarte gustoasa. Se pregateste in aproape 40 de minute, simplu, fara prea multe eforturi. Gustul, in schimb, cucereste de la prima inghititura.

Ingrediente:

-1 ceapa rosie
-2 morcovi
-1 ardei gogosar
-300g linte rosie
-sare, piper
-seminte de chimen
-ulei de masline
-germeni de grau, menta- pentru garnisit

Mod de preparare:

Se toaca fin ceapa, morcovul si gogosarul. Se calesc in ulei de masline. Cand ceapa a inceput sa sticleasca se adauga semintele de chimen si dupa 1 minut, lintea rosie.




Se toarna peste 1 litru de apa/supa de legume si se fierbe la foc mic 30 de minute sau pana cand lintea este fiarta. Se face apoi crema cu blenderul. Se potriveste la gust cu sare si piper si se serveste garnisita cu germeni de grau si menta.




Bon appetit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu