Ingrediente:
-2 1/2 cups faina integrala de secara/faina alba de grau
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-100 g unt
-100-120 ml apa foarte rece
Mod de preparare:
Eu am lucrat cu robotul de bucatarie, dar cred ca si un mixer este ok. Se amesteca faina cu sarea si zaharul si se adauga untul rece taiat cubulete mici. Se framanta pana rezulta un fel de pesmet mai mare. Se adauga apoi apa rece, pana ce aluatul se omogenizeaza.
Stim cand este gata, atunci cand in vasul robotului de bucatarie aluatul formeaza o bila. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios. Se inveleste in folie alimentara si se foloseste dupa ce sta minim o ora in frigider. Se poate pastra la congelator pana la 1 luna.
Am folosit faina integrala de secara pentru aluatul din care vreau sa fac tarta sarata cu spanac si faina alba pentru tarta cu fructe de padure. Pentru cei care nu aveti masura de 1 cup, se poate echivala cu aproximativ 140g.
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu