Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 februarie 2011

Aripioare glazurate si cartofi acordeon



Prima reteta postata pe acest blog a fost cea de aripioare picante. Reteta de azi e un fel de reload, dar cumva altfel. Dupa ce am inghetat jumatate de zi la targul de la MTR aveam pofta de ceva cald, consistent, un pranz de duminica, dar in acelasi timp rapid de preparat. Si am pregatit asta.

Ingrediente:

-aripioare de pui
-cartofi
-usturoi
-sare, piper, busuioc
-ulei de masline
-zeama de lamaie

Mod de preparare:

Spalam, taiem aripioarele. Cartofii in curatam de coaja si ii taiem feliute subtiri, dar nu total, doar pana la baza lor, astfel incat sa arate ca un acordeon. Punem totul in cuptorul incins, intr-o tava pe hartie de copt. Pregatim o pasta din usturoi frecat cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie. Asezonam cu piper si busuioc si glazuram totul cu pasta obtinuta.



Coacem timp de 25-30 minute la 200 grade, sau pana ce se rumenesc carnea si cartofii. Devoram si ne bucuram de putinele ore de weekend ramase.

O saptamana calda si linistita va si imi doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu