Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Tarta cu fructe de padure

Asa cum va promiteam in postarea trecuta, i-a sosit ceasul primului aluat pate brisse. L-am imbracat sarbatoreste cu crema de fructe de padure si cu fructe de padure rosii, acrisoare, delicioase. Singura dificultate am avut-o in alegerea cremei. Nu vroiam prafuri colorate pe care sa le amestec cu lapte, ci o crema facuta in casa. Asa ca am apelat la mama din dotare, amintindu-mi ca ea imi facea prajituri cu o crema de vanilie foarte buna. Reteta originala am imbunatatit-o cu piure de fructe rosii si a iesit o minunatie de crema de care sunt incantata. Dar sa nu ne mai lungim cu vorba.


Ingrediente crema:

-3 galbenusuri
-4 linguri de zahar
    -2 linguri faina
    -500 ml lapte
    -100g fructe de padure facute piure (plus 200g pentru decor)


Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Se adauga faina si, putin cate putin, jumatate din cantitatea de lapte. Ceilalti 250ml lapte se incalzesc pe foc, si se amesteca, usor, cu amestecul de oua, zahar, lapte si faina. Se fierbe 10-15 minute la foc mic, pana capata consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga piureul de fructe de padure.





     

Intre timp, coacem aluatul de tarta in cuptorul preincins la 200 grade, timp de 20-25 minute. Punem deasupra aluatului hartie de copt si boabe de fasole, orez, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.



Dupa ce tarta se raceste, se adauga crema si se decoreaza cu fructe de padure.





Poate parea dificil, dar nu este. Se face relativ repede, cu exceptia timpilor morti in care asteptam sa se raceasca crema sau aluatul de tarta pate brisse. Sa va mai spun ca e delicioasa? Sigur ca eu asa imi voi lauda fiecare reteta (la fel ca fiecare cioara puiul ei). Nu ramane decat sa incercati si sa imi spuneti cum v-a placut.

Bon appetit!

5 comentarii:

  1. asta e tarta pe care am papat-o noi..!! :) ce buna a fost...mmmm..iummmmmmi!!! nota 10+

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap, exact asta. Ca sa vezi cat de bine arata. Macar pe blog. Mai fac. Veniti la o portie?

    RăspundețiȘtergere
  3. si blatul, le pate brisee?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Ilinca. Intradevar, este un preparat aspectuos si nu foarte greu. Ca dificultate, este o reteta medie,sunt sigura ca te vei descurca. Multumesc pentru vizita :).

    RăspundețiȘtergere