Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 aprilie 2011

Stufat de pui



Noi- eu si Nico- doua mofturoase si jumatate. Ea- mama- incercand de fiecare data sa ne intre in gratii cu preparatele ei. Si cum noi nu mancam carne de miel, in fiecare an, de Paste, mama ne face stufat de pui. Gustul care imi vine in minte atunci cand ma gandesc la sarbatoarea pascala din copilarie este cel al stufatului de pui mancat cu mare pofta impreuna cu salata verde, ridichi si ceapa verde. Numai ca anul acesta mama a decis sa gateasca o minunatie de curcan la cuptor. Si cum nu puteam sa las sa treaca primavara fara sa mananc stufat de pui, am decis sa actionez singura. A iesit extrem de gustos. Mai vreau. Mai fac.

Ingrediente:

-600g carne de pui
-1 legatura de ceapa verde
-2 legaturi usturoi verde
-sare, piper, foi de dafin, ienibahar
-suc de rosii (proaspat sau la sticla)
-2 linguri de unt

Mod de preparare:

Mama nu folosea unt la reteta asta, dar nu puteam sa ma abtin sa nu adaptez dupa stilul meu. Asa ca am taiat ceapa si usturoiul in bucati de 3-4 cm si le-am calit putin, pana ce s-au inmuiat in unt.





Am adaugat 200ml suc de rosii si am condimentat. Am lasat sa fiarba 10 minute. Am pus sosul intr-un vas si peste am asezat carnea de pui. Am continuat gatirea la cuptor timp de 40-45 minute pana ce carnea s-a rumenit delicios.



Bon appetit!

3 comentarii:

  1. Buna,

    Numele meu este Cristina Fulea si reprezint site-ul DivaHair.ro, unul dintre cele mai importante portal-uri pentru femei, din Romania.
    Te contactez pentru ca organizam in aceasta luna un concurs, in care vom promova mai multe bloguri de culinar. Provocarea va fi ca fiecare blogger sa faca cel putin o reteta gustoasa la alegere pentru una sau mai multe dintre dietele de pe site-ul nostru http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_a_-_z
    Pentru a afla mai multe detalii, poti accesa: http://www.divahair.ro/concursuri/inscrie-te_la_concursul_de_culinar_si_poti_castiga_premii_in_valoare_de_950_de_lei!
    Daca iti surade ideea de a participa la acest concurs astept un e-mail la adresa Cristina.fulea@divainteractive.ro pentru inscrierea in concurs.
    Te rugam sa mentionezi si numele blogului tau pentru a evita orice confuzie.

    Multumim,
    Echipa DivaHair.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. ca sa iti imaginezi, eu am ajuns sa fac si stufat de cartofi! nu cred ca exista denumirea asta, dar aplic principiile stufatului si in loc de carne pun cartofi! imi place stufatul ca as face stufat de... stufat daca s-ar putea :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea, denumirea nu a existat pana acum: tocmai ce ai inventat-o, in asta sta tot farmecul. Cat despre stufat, i know what you mean;)

    RăspundețiȘtergere