Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 decembrie 2010

Muffins (briose) sarate cu paste

Mic dejun cald cand afara e frig. Prima masa a zilei servita la ora 11. Casa mirosind a bun. Ce rasfat mai mare iti poti dori? Inspirata de o reteta pe care am citit-o acum mult timp (nu pot da sursa pentru ca nu imi amintesc- cert este ca ideea de muffins din paste nu imi apartine- dar combinatia de fata- da), am pregatit intr-o dimineata de weekend friguroasa aceasta reteta pe care toti ai casei au devorat-o pana la ultima bucatica.


Ingrediente (pentru 6 bucati):

-4 rotocoale paste (taietei, tagliatelle)
-200g branza tare
-300g piept de pui
-piper
-1 ou




Mod de preparare:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece, se amesteca cu branza rasa, pieptul de pui taiat cubulete, oul batut. Se condimenteaza cu sare (daca branza este sarata, evitati) si piper. Se aseaza in formele de muffins si se introduc in cuptorul preincins.


Se coc timp de 30-40 minute la 200 grade, pana se rumenesc frumos la suprafata.



Sunt usoare dar consistente in acelasi timp. Pot fi servite la un mic dejun tarziu sau la cina.

Bon appetit!

3 comentarii:

  1. Formele de briose trebuie unse?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucia Mihaela4 mai 2012 la 08:16

      Cred ca ar trebui sa le ungem, eu as incerca cu forme de hartie de briose, desi e cam grea compozitia, sper sa tina

      Ștergere
  2. Lucia Mihaela4 mai 2012 la 08:15

    Minunat ca ai postat reteta, nu mai are importanta a cui a fost ideea, de+abia astept sa o incerc si eu, mai ales ca poti face o multime de combinatii...ma duc sa vad ce am in frigider:)

    RăspundețiȘtergere