Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 februarie 2011

Cantucci cu migdale si cacao



Pentru un weekend care se anunta friguros, cu vant si ninsori, va invit sa va delectati cu o reteta de cantucci cu migdale si cacao. Acesti biscuiti se mai numesc si biscotti (pentru ca se coc de 2 ori). Eu nu ma prea pricep la prajiturit, dar reteta asta e nesperat de usoara si se face extrem de repede. Gustul ne-a convins, si pe mine si pe pofticiosul de acasa- combinatia de cantucci si cafeaua ori laptele de fiecare dimineata ne va inveseli cu siguranta ziua.

Ingrediente:

-2 cups faina (aproximativ 250g)
-140g zahar
-1 pliculet praf de copt
-1 pliculet esenta vanilie bourbon
-esenta de migdale
-1/2 lingurita sare
-40g cacao
-4 oua

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute.



Se omogenizeaza compozitia si se formeaza doua suluri de aluat late cam de 10 cm pe care le aplatizam usor. Se coc la 180 grade timp de 25 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca putin. Apoi le taiem in bucati groase de 2cm si le punem din nou la copt pentru 15 minute. V-am spus doar cat de simplu este!



Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu