Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 februarie 2011

Reteta vegan de marti- Mancare de mazare



Pentru ca lucrurile simple sunt uneori cele mai bune, am decis pentru reteta vegan de saptamana aceasta sa postez mancarea de mazarea. Eu ador mazarea, si sincer imi era si tare pofta de mancarica asta simpla si gustoasa. E preparata half- half cu Nikole. In sensul ca ea a fiert mazarea si a avut o tentativa de sos. Cand am ajuns eu seara acasa arata mai degraba a supa de mazare. Dar am dres-o, cum m-am priceput mai bine si a iesit buna- buna.

Ingrediente:

-mazare (congelata am avut eu- buna si asa)
-1 ceapa medie
-amestec morcovi, gogosari, radacina patrunjel (din proviziile de la congelator)
-pasta de tomate
-1 cutie rosii cubulete
-sare, piper
-ulei de masline
-1 legatura marar

Mod de preparare:

Mazarea se fierbe pana se inmoaie bobul. Intr-o tigaie antiaderenta am sotat ceapa in ulei de masline, vreo 2 linguri, nu mai mult. Cand s-a inmuiat ceapa, am adaugat amestecul congelat de morcovi&co; voi puteti folosi un morcov dat pe razatoare, un ardei gras taiat cubulete, si ce alte radacinoase mai doriti. Se adauga 2 linguri de pasta de tomate si rosiile cubulete si se fierbe vreo 10-15 minute. Am adaugat mazarea, am condimentat cu sare si piper si am vasul in cuptorul incins pentru 35- 10 minute. Evident ca la final nu putea lipsi mararul tocat marunt. A iesit o super mancarica tocmai buna de savurat.

Bon appetit!


3 comentarii:

  1. Si mie imi place mancarea de mazare... Mi-ai facut pofta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, te invit la o portie. A iesit foarte buna. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. A iesit mazarea verde in piata, abia astept sa o incerc...

    RăspundețiȘtergere