Pentru a fi perfect, un mic dejun trebuie sa inceapa la ora 11. Si sa fie weekend. Asta e obligatoriu. Incepem cu un juice de portocale proaspat stors. O cafea cu lapte calduta. Un zambet somnoros si fara griji. Si scones. Cele mai bune pentru a fi tartinate cu unt si gem. In 20 de minute sunt calde si pufoase. Cred ca le voi prepara in fiecare dimineata de weekend mult timp de acum incolo.
Ingrediente:
-250g faina
-20g zahar
-1 pachet praf de copt
-1 lingurita sare
-150ml lapte
-50g unt rece
Mod de preparare:
Se amesteca faina, praful de copt, sarea si zaharul. Se adauga untul si se amesteca cu degetele pana cand obtinem un aluat ca niste firimituri. Adaugam laptele rece si amestecam repede. Va rezulta un aluat nelipicios. In reteta clasica, se intinde aluatul la o grosime de 1 cm si se decupeaza scones rotunde. Se coc in cuptorul incins la 200 grade timp de 15-20 minute. Eu le-am modelat sub forma de mici chifle. Care au iesit crocante la exterior si pufoase la interior, cu gust delicios de unt.
Weekend minunat sa aveti! Al meu asa se anunta.
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu