Detineam in congelator, de ceva timp, o punga cu varza de bruxelles. M-am tot gandit/rasucit/invartit de o reteta, dar nici una nu mi se parea destul de convingatoare. Solutia salvatoare a venit de la sora din dotare care este mare fan "orice leguma gratin". Si cum varza nu se putea combina decat cu porc, am facut acest mix delicios, cel mai delicios. Atentie! Este consistent- mai indicat pentru pranz, de evitat la cina!
Ingrediente:
-cotlet de porc
-500g varza de bruxelles
-400g smantana
-1 galbenus
-cascaval
-sare, piper
-rozmarin
-unt si pesmet pentru tapetat
-ulei de masline
Mod de preparare:
Treaba privind cotletul e simpla: il aruncam intr-o tava peste hartie de copt. Punem peste un strop de ulei de masline, sare, piper, rozmarin si il bagam la cuptor. Stie el mai bine ce are de facut: sa se rumeneasca frumos si sa emane super arome.
Cu varza de bruxelles e si mai simplu. Se fierbe pana cand se inmoaie (putem baga furculita). Se amesteca smantana cu un galbenus de ou, sare, piper.
Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet.
Vas in care punem varzucile fierte, amestecul de smantana, si cascaval ras.Introducem la cuptor si executam de jur- imprejur dansul ploii din cauza de miros care ne dilata narile si ne activeaza papilele gustative. Este gata cand se rumeneste frumos.
Si o portie apetisanta!
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu