Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 ianuarie 2011

Reteta vegan de marti- Supa crema de sfecla rosie

Sunt multi cei care stramba fin din nas atunci cand aud de sfecla rosie. Dar cum supa- crema este aproape singurul fel din categoria supa/ciorba pe care il mananc din cand in cand, combinatiile pe care le prepar sunt fara limite. Iar supa crema de sfecla rosie, este delicioasa, credeti-ma. Si unde mai pui ca este super- sanatoasa, si extrem de usor de facut. Daca nu va sunt suficiente atatea superlative, va mai spun inca unul si apoi divulg si reteta- acest fel de mancare are o culoare extraordinara!

Ingrediente:

-400g sfecla rosie
-1 cartof
-1 morcov
-1 ceapa
-1 ardei gras
-1 legatura marar
-1 lingura cimbru uscat
-sare, piper
-ulei de masline

Mod de preparare:

Simplu de tot. Sfecla se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor pana se inmoaie. Se poate si fierbe, insa coapta este mai dulce. Celelalte legume se taie grobian si se fierb in 1,5l apa. Se trec printr-un jet de apa rece si se paseaza impreuna cu sfecla rosie in blender, pana obtinem o pasta fina.



Se amesteca apoi in apa in care au fiert, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru uscat. Se adauga 2 linguri ulei de masline si se mai fierb pret de trei clocote. Se adauga mararul tocat fin si se mananca cu pofta.
Asta-i toata tarasenia. Dureaza maxim 40 minute. Si hocus- pocus avem o supa crema in farfurie! Se serveste evident cu crutoane crocante.


 
Bon appetit!

2 comentarii:

  1. Vai cat de bine arata... cu siguranta am s-o incerc si eu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis, chiar merita incercata. Este o sursa de vitamine, iar culoarea din farfurie este senzationala. Te pup

    RăspundețiȘtergere