O buna perioada de timp, la mine in familie se aplica des dictonul "nici o masa fara carne". Ca atare, am decis sa iau masuri serioase si, macar o zi din saptamana, sa servim meniuri vegetariene (chiar vegane). Incepand de azi, va exista si pe blog o categorie de retete vegan, si, in fiecare zi de marti, ma voi stradui sa postez o astfel de reteta. Wish me luck!
Ingrediente:
-cartofi
-avocado
-rosii
-zeama de lamaie
-usturoi
-sare, piper
Guacamole se prepara simplu de tot: se taie avocado in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. In vasul unui mixer vertical se pune pulpa de avocado, zeama de lamaie (care actioneaza si ca un antioxidant pentru fruct), sare, piper si 1 lingura de ulei de masline. Se paseaza si se amesteca pana obtinem o pasta. Scoatem miezul rosiilor si taiem pulpa cubulete. Pasta de avocado se amesteca cu rosiile si cu 1-2 catei de usturoi facuti pasta. Se serveste pe jumatati de cartofi copti.
Tips: Mare grija atunci cand alegeti avocado! Trebuie sa fie moale atunci cand il apasati. Daca este tare, are si un gust amarui si nu se poate consuma.
Bon appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu