Ingrediente:
Pentru blat:
-300g biscuiti
-200g unt topit
-2 linguri zahar
Pentru crema de branza:
-5 cutii branza Philadelphia
-200g frisca lichida
-2 pachete gelatina pentru prajituri
-4 linguri zahar
-400g fructe de padure
Mod de preparare:
Punem in vasul robotului de bucatarie biscuitii si ii macinam marunt. Adaugam untul topit si zaharul si omogenizam.
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile (eu n-am avut si am folosit o oala tapetata cu folie alimentara)asezam compozitia si o nivelam. Stratul format nu ar trebui sa aiba mai mult de 1 cm grosime. Dam vasul la frigider. Untul se va intari si se va forma baza pentru crema de branza.
Urmatorul pas este prepararea cremei de branza. Inmuiem gelatina pentru 10 minute in apa si apoi o incalzim usor fara a o fierbe. In vasul aceluiasi robot de bucatarie (nu am mai multe), mixam crema de branza cu zaharul, adaugam gelatina si frisca batuta.
Am avut gelatina colorata in "stoc" si cu asta am defilat. Pana la urma a fost ok pentru ca a dat si o nuanta frumoasa cheesecake-ului. Incorporam si fructele de padure intregi (pastram cateva si pentru decor), turnam peste blatul de biscuiti si introducem la frigider pentru 3-4 ore. Ideal este sa stea peste noapte, dar cine poate rezista!
La final, frumusica si decorata ca in pozele din reviste:
Multumesc prietenilor dragi M&M pentru poze!
Bon appetit!
Tare bine arata!
RăspundețiȘtergereFelis, marturisesc ca sunt antitalent cand e vorba de decorat. Fructele de padure au tot meritul.
RăspundețiȘtergeresupeeeeeeeer...!!bravo, alina..u go girl!
RăspundețiȘtergereAndra, multumesc. Sa stii ca e gata intr-o ora. Nu e deloc complicat. Pup
RăspundețiȘtergere