Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 februarie 2011

Pui la cuptor cu lamaie si bulgur



Nu stiu altii cum sunt, dar noi mancam mult pui. Nu musai multa carne (A. mananca, eu mai putin), dar pe locul intai se afla carnea de pui. Asa ca ma straduiesc sa fac ceva variatiuni pe aceeasi tema. Reteta aceasta are o usoara tenta marocana. Este un fel usor, se prepara relativ repede si se mananca la fel de repede. Ingredientele sunt putine (urasc de-a dreptul retetele cu multe ingrediente si cu timp de preparare prelungit), la indemana. Pentru un weekend care se anunta caldut e tocmai buna- va ramane suficient timp sa va si plimbati.

Ingrediente:

-pulpe de pui (4-5 bucati)
-o lamaie
-1 ceasca bulgur
-ulei de masline
-sare, piper
-menta
-150 ml vin alb sec
-5-6 catei de usturoi
-1 legatura mare de patrunjel
-1 lingurita boia picanta

Mod de preparare:

Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna cu lamaia taiata cubulete, sare, piper, usturoiul taiat in doua, menta (care poate fi si proaspata si uscata), uleiul de masline si vinul alb.



Le-am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit carnea. Atentie mare la lamai- fie folositi ecologice, fie le spalati foarte bine pana se curata ceara de pe coaja! Intre timp, punem la inmuiat bulgurul. Il lasam acoperit cu apa fierbinte timp de o jumatate de ora. Daca intre timp absoarbe toata apa, completam tot cu apa fierbinte. Cand puiul este rumenit si bulgurul inmuiat, il adaugam pe cel din urma in tava de la cuptor, oprim cuptorul si il mai lasam 15-20 minute inainte de a servi.



Garnisim cu muuuuult patrunjel si devoram.

Bon appetit!

5 comentarii:

  1. Arata apetisant, desi eu nu am mai auzit pana acum de bulgur... Cum e la gust??

    RăspundețiȘtergere
  2. Boabele de grau sparte si prefierte se numesc bulgur. Nu necesita fierbere, ci doar inmuiere ca si cous- cous- ul. Este un ingredient foarte intalnit in bucataria tarilor arabe. Gustul este neutru, imprumuta din gustul alimentelor cu care este combinat. Tabouli, celebra salata libaneza, este preparata cu bulgur, rosii, lamaie si mult patrunjel. Sper ca raspunsul meu a fost explicit. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima poza mi-a trezis toate papilele gustative. Ce nasol e cand esti pofticios

    RăspundețiȘtergere
  4. Iasi, ai dreptate. Acest fel de mancare, arata foarte bine. Te invit sa incerci reteta; cu siguranta iti va placea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, Alina. Te astept cu drag in concursul Reteta anului 2010 cu retete postate pe blogul tau in anul 2010. Aceasta este regula :)

    RăspundețiȘtergere