Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 ianuarie 2011

Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)

Sunt addicted "orice desert cu fructe de padure". Cred ca asta ati vazut cu totii. Dar cheesecake mai bun ca cel cu fructe de padure, cu siguranta nici nu ati vazut, nici nu ati gustat. Fin, usor, dulce- acrisor, per-fect! Si cel mai simplu de preparat. Fara coacere. Singura tortura este perioada in care trebuie sa stea la frigider: mi-am dorit ca timpul sa zboare, sa-l pot gusta cat mai repede.

Ingrediente:

Pentru blat:
-300g biscuiti
-200g unt topit
-2 linguri zahar

Pentru crema de branza:
-5 cutii branza Philadelphia
-200g frisca lichida
-2 pachete gelatina pentru prajituri
-4 linguri zahar
-400g fructe de padure

Mod de preparare:

Punem in vasul robotului de bucatarie biscuitii si ii macinam marunt. Adaugam untul topit si zaharul si omogenizam.



Intr-o forma de tort cu marginile detasabile (eu n-am avut si am folosit o oala tapetata cu folie alimentara)asezam compozitia si o nivelam. Stratul format nu ar trebui sa aiba mai mult de 1 cm grosime. Dam vasul la frigider. Untul se va intari si se va forma baza pentru crema de branza.



Urmatorul pas este prepararea cremei de branza. Inmuiem gelatina pentru 10 minute in apa si apoi o incalzim usor fara a o fierbe. In vasul aceluiasi robot de bucatarie (nu am mai multe), mixam crema de branza cu zaharul, adaugam gelatina si frisca batuta.



Am avut gelatina colorata in "stoc" si cu asta am defilat. Pana la urma a fost ok pentru ca a dat si o nuanta frumoasa cheesecake-ului. Incorporam si fructele de padure intregi (pastram cateva si pentru decor), turnam peste blatul de biscuiti si introducem la frigider pentru 3-4 ore. Ideal este sa stea peste noapte, dar cine poate rezista!



La final, frumusica si decorata ca in pozele din reviste:



Multumesc prietenilor dragi M&M pentru poze!

Bon appetit!




4 comentarii: