Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Prajitura cu mere si trei mirodenii

S-a vrut a fi banana bread. Numai  ca, am descoperit ca cele trei banane pastrate anume sa se coaca mai bine si sa ofere savoarea specifica acestei prajituri, au disparut in mod miraculos. Acestea fiind intamplate, si aluatul meu aproape gata, am procesat cu ingredientele din dotarea congelatorului meu, si anume o punga cu mere rase si congelate.

Ingrediente:

-120g unt la temperatura camerei
-200g zahar
-2 oua
-250g faina
-100g nuci tocate
-1cana (poate si jumatate) mere rase
-cate 1 lingurita din: scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir
-zahar pudra vanilat

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga si faina, merele scurse de zeama, nucile, si cele 3 condimente. Se pudreaza cu zaharul pudra vanilat (la cuptor va forma o crusta crocanta delicioasa). Se coace la cuptor timp de 1 ora la 180 grade. Eu am copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 centimentri.



Chiar daca pozele nu sunt dintre cele mai apetisante, gustul intrece orice asteptare. E pur si simplu de-li-cioa-sa!!!

Bon appetit!

4 comentarii:

  1. intamplarile culinare de genul asta duc la cele mai spectaculoase si gustoase rezultate :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Zazuza, bine ai venit pe slowfoodcuisine! Ma bucura tare mult prezenta ta. In ceea ce priveste prajitura asta, nu ma asteptam nici sa se coaca, cu atat mai putin sa iasa asa gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca gogu te-a sabotat "in mod miraculos" :)) oricum, a stiut el ce face de ti-a iesit minunatia asta de praji!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te pup, draga mea. Nu Gogu a fost autorul. Ci o persoana pe care bine o cunoastem. Dar, acum, rezultatul conteaza! Nu mai zic nimic.

    RăspundețiȘtergere