Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 ianuarie 2011

Oua coapte in paine

Ce faci cand te trezesti dimineata mai devreme decat ti-ai propus si ai chef de ceva bun? Oua coapte in paine. Este atat de rapid si gustos, incat, aproape ca nici nu realizezi cand le-ai facut si mancat. Eu am folosit paine toast de secara, dar ies foarte bine cu jumatati de chifle.

Ingrediente:
-paine toast
-oua
-unt

Mod de preparare:

Pentru o portie avem nevoie de 2 felii de paine toast, 1 ou, putin unt. Asadar, se decupeaza cu un pahar mai mic un cerc intr-una din felii. Cam asa:


Apoi felia decupata si cu cea intreaga se lipesc cu unt. In scobitura se pune oul intreg si se baga la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana cand se coace oul.



Eu am mai pus si niste felii intregi la prajit, doar de dragul de a le manca alaturi de unt si miere. Nu puteam rata momentul.
La final, arata asa:



Evident ca reteta mai suporta niste branza rasa peste oua si ceva rosii cherry langa, dar v-am zis ca m-am trezit mai de dimineata, nu ca am si procesat la capacitate maxima.

Bon appetit!

4 comentarii:

  1. cat de tare..! foarte frumos arata..stiam si eu reteta, dar fara cea de-a doua felie de paine; asa cred ca e mult mai bun..yummy...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nemaipomenit arata. Simplu si cred ca foarte bunnnn. O sa incercam si noi
    Nepo si Mita

    RăspundețiȘtergere
  3. Andra, draga mea, fara cea de-a doua felie de paine nu exista sustinere pentru ou la cuptor. Cred ca tu stii reteta pentru tigaie. Oricum le-ai face sunt foarte bune si de mare efect vizual. Pup fata talentata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragii mei anonimi,sigur ca e foarte simplu. Gustul e asa ca de mic dejun cald de weekend. Merita sa incercati. Pup.

    RăspundețiȘtergere